1006 km lenktynės: lažybininkai žada didelę intrigą

By 2021-07-13 24 kovo, 2023 Sporto apžvalgos

Jau liepos 14d. startuos ilgai lauktos kasmetinės 1006 km lenktynės, kurios visų dėmesį nukreips į Palangą.

Net 42 komandos ir net 146 lenktynininkai kovos dėl nugalėtojo vardo. Visas komandas sudarys 2-4 lenktynininkai kurie vairuos tokius automobilius, kaip „Porsche 911“, „Porsche GT3 CUP“, „Ginetta GT4 G55“, „CUPRA TCR“, „Mercedes AMG GT3“ bei daug kitų sportinių ir egzotiškų bolidų.

Palangoje iš 42 komandų Lietuvai atstovaus 37 ekipažai. Kitas komandas sudarys Estijos, Vokietijos bei Olandijos ekipažai.

Tiesa, vieną lenktynių favoričių „Palpol by SPS automotive performance“, kuri atstovaus Vokietiją, vis tiek sudarys trijų lietuvių ekipažas. Būtent šią ekipą TOPsport ir laiko didžiausia šių lenktynių favorite.

Iš lietuvių sudarytai Vokietijos komandai triumfuoti skiriama 35 proc. tikimybė. Tiesa, taip pat yra vertinama ir „Circle K miles Plus Racing Team“, kurią sudarys trys lietuviai ir estas. Būtent šioje ekipoje važiuos 2019 ir 2020 rekordinius laikus fiksavę Jonas Gelžinis ir Ralfas Aronas.

Nuo jų nedaug pagal tikimybes atsilieka ir „ESmotorsport by Čapkauskas-Autocentras“ ir „Porsche Club by LG OLED“ ekipos. Abi ekipas sudarys tik lietuviai, tačiau vienintelis skirtumas, jog Čapkausko komandoje važiuos tik trys lenktynininkai.

TOPsport ekspertai puikiai vertina ir „Gera dovana – Šiauliai by RD signs Reimpex“ komandą, kurią sudarys keturi lietuviai, o jie važiuos su „Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO“ automobiliu.

TOPsport realius šansus iškvoti pergalę suteikia net 14-ai komandų.